Afløser Hvem Hjælper Hvem: Kom med i det nye Socialkompas

Socialkompas logo
Hvis man vil finde et tilbud i en social forening, så kigger man i Vindrosens sociale vejviser, hvor man hurtigt kan danne sig et overblik.
Hvis man vil have et overblik over kommunale tilbud, så er det straks mere besværligt. Der findes nemlig ikke nogen vejviser med kommunale tilbud.
Hvis man kan samle både frivillige og kommunale tilbud i en vejviser, ville det være en kæmpe fordel for både borgere, kommunalt ansatte og foreningsfrivillige. Derfor introduceres Socialkompas nu i Esbjerg.

Socialkompas giver en samlet oversigt over tilbud
Socialkompas er en webside, hvor borgere og pårørende nemt kan søge hjælp til deres aktuelle livssituation og finde det helt rette tilbud, uanset om det er frivilligt eller kommunalt. Frivillige organisationer kan synliggøre deres indsatser, og kommunale medarbejdere kan her få et samlet overblik over tilbud, der er tilgængelige for deres borgere.
Socialkompas er en digital portal, der fungerer som den lokale infrastruktur og det tilbudsoverblik, som borgere, foreninger, frivillige og fagprofessionelle har efterspurgt i årevis. Portalen er udviklet af vores landsorganisation Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark og udbredes på landsplan i 2023-2024. Vi får en lokalt tilpasset udgave i Esbjerg Kommune, som Frivillighuset Vindrosen administrer. Vi samarbejder med Esbjerg Kommune om at udbrede den lokalt i 2023.
Det er gratis for frivillige organisationer, kommunale institutioner mv. at lægge opslag på Socialkompas.dk. Opslag, som overholder retningslinjerne godkendes som udgangspunkt af Frivillighuset Vindrosen, hvis opslaget omhandler et uvisiteret tilbud til borgere, og organisationen, der står bag, har base i Esbjerg Kommune.
 
Mange kender ”Hvem Hjælper Hvem – Den sociale vejviser i Esbjerg Kommune”, som Frivillighuset Vindrosen har publiceret i 20 år både online og på tryk. Men vores sociale vejviser har ikke gode søgemuligheder på aktivitets- og målgruppeniveau og den omfatter heller ikke de kommunale tilbud. Det kommer den nye digitale portal til.
 
Sådan kommer vi i gang
Frivillig Vindrosen har lige fået adgang til den lokale version af socialkompas.dk og vi går nu i gang med at indtaste de sociale tilbud/aktiviteter ind og bygge portalen op de kommende måneder. Ved jeres hjælp kan vi komme endnu hurtigere i gang.
  
Allerede nu kan I selv lægge jeres tilbud ind på portalen. Klik her for at komme direkte ind på den lokale udgave af siden, opret en profil og indtast jeres tilbud.

Klik her for at se hvordan Socialkompas ser ud i en fungerende version
 
Frivillighuset Vindrosen giver gerne hjælp og vejledning til at taste oplysninger ind i Socialkompas.dk.
 
Kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og lav en aftale om at komme forbi eller få hjælp online.

  • Læst: 390

Esbjerg

Exnersgade 4
6700 Esbjerg
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-15

Ribe

Tangevej 6D
6760 Ribe
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale

Bramming

Jernbanegade 8
6740 Bramming
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale