10.000 esbjergensere beholder deres sociale livline i 2022 og 2023

Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

Knapt 10.000 brugere af Boblberg i Esbjerg Kommune kan nu ånde lettet op. Social & Arbejdsmarkedsudvalget har besluttet at forlænge aftalen med den private sociale online-tjeneste til og med 2023. Den nuværende aftale stod til at udløbe ved udgangen af 2021.

Forlængelsen af aftalen betyder, at brugerne stadig kan søge en at gå tur med, en god ven, ligesindede at tale med om sin sygdom, bonusbedsteforældre osv. Prisen for abonnementet i 2022 og 2023 er i alt 240.000 kroner.

Forlænget på opfordring af Frivillighuset Vindrosen

Forlængelsen af aftalen sker på baggrund af et budgetforslag fra Frivillighuset Vindrosen.

I stedet for at lade forslaget gå med i budgetforhandlingerne, har Social & Arbejdsmarkedsudvalget fundet pengene i uforbrugte midler til den frivillige sociale indsats.

Boblberg afhjælper ensomhed

Boblberg vurderer, at flere borgere har fået øjnene op for portalen på grund af covid19, som er en tid, hvor ensomhed har fyldt meget og online-kontakt kan have været eneste mulighed.

En oversigt over opslag i Esbjerg Kommune det seneste år viser en stigning i antallet af borgere, som ønsker kontakt i forhold til ensomhed, mental sundhed og handicap/kroniske sygdomme.

Læs mere om mødet i Social & Arbejdsmarkedsudvalget den 24. august her (punkt 4)

Se Vindrosens budgetforslag her

Læs historier om brugere på Boblberg her

Læs mere om Frivillighuset Vindrosen her