Åbning for foreninger den 21. maj – men med corona-pas

CFSA logo

Ingen roser uden torne. Som det ser ud lige nu, skal foreninger tjekke medlemmernes corona-pas, hvis de ønsker at benytte sig af muligheden for indendørs foreningsaktiviteter den 21. maj. Der arbejdes for at fjerne dette krav.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde skriver følgende i forhold til genåbning af indendørs foreningsaktiviteter fredag den 21. maj:

Indendørs foreningsaktiviteter er mulige for aldersgrupper og aktivitetstyper, der ikke tidligere er åbnet. Det gælder også brug af lokaler og faciliteter i lokaliteter med offentlig adgang, hvis hovedformål er at huse foreningsaktiviteter som fx frivilligcentre (Vindrosen er et frivilligcenter), medborgerhuse og aktivitetshuse. Forsamlingsloftet er på 50. Der er krav om gældende corona-pas ved udøvelse af foreningsaktiviteterne.

Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark (FriSe) arbejder dog sammen med flere organisationer for at få undtaget foreninger fra at benytte sig af corona-pas.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde skriver følgende om coronapas:

 

Hvad er coronapas?

Coronapas skal vise om fx den frivillige, der ønsker at deltage i foreningens aktiviteter, er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer. Børn under 15 år er undtaget. Coronapas kan ses i appen ”MinSundhed”. I slutningen af maj kommer en ny app. Borgere, som ikke kan bruge digitale løsninger, får mulighed for at få et fysisk vaccinepas.

Myndighederne har endnu ikke taget stilling til, hvordan foreninger og frivillige organisationer skal kontrollere coronapas i praksis. Forud for genåbningsfase tre og fire hhv.  primo maj og juni drøftes erfaringerne med anvendelsen af coronapasset, og der tages herefter stilling til dets fortsatte omfang og brug.

Se mere om coronapas på coronasmitte.dk

CFSA's råd til foreninger om aktiviteter i genåbningsperioden

På CFSA anbefaler vi, at I følger myndighedernes aktuelt gældende retningslinjer, når I genåbner jeres aktiviteter. Det gælder uanset om det drejer sig om udendørs aktiviteter, som I kan genåbne fra marts eller de indendørs aktiviteter i kan genåbne delvist i april og fuldt den 21. maj.

Socialstyrelsens hotline på telefon 72424000 er åben alle hverdage. Du kan også skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og få svar på socialfaglige spørgsmål.

Da planen for genåbningen løbende ændrer sig opfordrer vi jer til også at holde jer orienteret enten på www.coronasmitte.dk eller her: