Nu kan fysisk og psykisk udfordrede hjælpe sig selv ved at hjælpe andre

TalinTalin Tavakkoli er projektkoordinator for "Til fælles gavn"

Normalt er rollerne klare, når en mentor underviser en mentee i dansk sprog og kultur. Mentoren hjælper sin mentee. Men mentoren kan også have gavn af samarbejdet, og derfor har Mentornetværk i Esbjerg/Varde startet projekt ”Til fælles gavn”, hvor fysisk og psykisk udfordrede kan styrke selvværdet og få mere livskvalitet ved at være mentorer for internationale tilflyttere.

Af PR- og foreningskonsulent, Janus Valsted

I 2017 var Talin Tavakkoli frivillig ved kommunens Lær-at-tackle kurser. Her instruerede hun andre i at tackle problemstillinger som fx kroniske smerter – og hun var nervøs.

- Det var meget grænseoverskridende for mig, fordi mit selvværd var så lavt, og jeg ikke troede på mig selv. Men ganske langsomt oplevede jeg, at jeg gjorde en forskel for andre mennesker. Jeg opdagede, at selv om jeg har udfordringer, så kunne jeg gøre en konkret forskel for andre, fortæller Talin, som havde været igennem et svært forløb med flexjob-afklaring kombineret med kroniske smerter.

- Ved at hjælpe andre mennesker fik jeg genopbygget troen på mig selv.

Det styrker selvværdet at være til gavn

Det, Talin oplevede, var, at når man er til gavn for andre mennesker, så styrker det selvværdet. Den mekanisme vil Mentornetværk i Esbjerg/Varde nu benytte sig af. De vil tilbyde mennesker med såkaldte fysiske og psykiske udfordringer at blive frivillige mentorer for internationale tilflyttere, som ønsker at styrke deres danske sprog og kulturforståelse.

Man behøver ingen fine jobtitler eller tidligere erfaring for at blive mentor. Når bare man taler godt dansk, har lyst til at hjælpe, er nysgerrig og åben overfor mødet med en person fra en anden kultur, så sørger Mentornetværk for at finde et godt match og yde støtte til begge parter, så det bliver en succes. Foreningen har over 16 års erfaring med mentorordningen at trække på.

Forløbet er gratis for både mentor og mentee, som mødes mindst 2 timer om måneden, hvor mentee får støtte og vejledning af sin mentor i minimum 3 måneder. Gennem fællesskabet får begge parter et større netværk, og mentee får bedre muligheder for at klare sig i samfundet, i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. Ved at være til gavn for et andet menneske kommer mentoren styrket ud af samarbejdet.

Talin er nu blevet projektleder

Siden Talin Tavakkoli fik troen på sig selv tilbage ved at være frivillig, har hun haft flere job, hvor hun har hjulpet mennesker, der har det svært. Nu er hun projektleder for ”Til fælles gavn” og rekrutterer mentorer og nydanskere, som søger hjælp til at blive bedre integreret lokalt.

Kunne du tænke dig at blive mentor?

Kontakt projektkoordinator Talin Tavakkoli:

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

M: 6110 1899

  • Læst: 523

Esbjerg

Exnersgade 4
6700 Esbjerg
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-15
Tirsdag kl. 10-17

Ribe

Tangevej 6D
6760 Ribe
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale

Bramming

Jernbanegade 8
6740 Bramming
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale