X-House socialiserer på Zoom

Xhouse

For at holde fast i de sociale relationer, som har været i dvale under coronakrisen, er foreningen X-House gået online.

Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

En dag i sidste uge sad fire medlemmer af foreningen X-House klar ved hver deres computer og med et måltid mad. Via online-tjenesten Zoom oprettede de forbindelse til hinandens kamera og højtaler, og på den måde var X-House’s første online-fællesspisning i gang.

- Og så sad man bare og spiste og snakkede. De frivillige syntes, det var sjovt og jeg er temmelig sikker på, at de havde en god oplevelse og at det gav noget socialt, siger formanden for X-House, Cliff Hulsten, som deltog med et par franske hotdogs fra sin bil ved en tankstation.

Forening for tidligere misbrugere

X-House er en forening, hvor tidligere misbrugere mødes om forskellige sociale arrangementer, blandt andet for at holde ensomhed for døren, som er en af de store årsager til tilbagefald. Med nedlukningen forsvandt dette sikkerhedsnet for X-Houses frivillige.

- De mistede med et fingerknips kontakten til omverdenen. Som misbruger er verden meget sort/hvid, men ved samtaler med andre i samme situation, får man nuancerne med. I pressede situationer er det nærmest den menneskelige natur at søge tilbage til noget velkendt, også selv om man godt ved, at det er noget skidt. Hvis man ikke kan komme et skridt frem, så går man to skridt tilbage i sådan en situation, sagde Cliff Hulsten i et interview med Jydske Vestkysten den 2. juni.

Cliff Hulsten beskret 7fa6c031006f0a1896c0d3cdaff0b6af 1

Cliff Hulsten er formand i X-House

Søgte og fik penge til computere og abonnementer

For at gå online søgte og modtog X-House 36.000 kroner fra Vellivs akutpulje.

- For pengene har vi købt tre zoom-abonnementer og to computere og der er også til markedsføring på Facebook for online-arrangementerne, fortæller Cliff.

- Tanken er, at de frivillige låner computerne med hjem og er værter for online-møderne. Vi satser på cirka fire møder om ugen.

Blød opstart

For ikke at skræmme folk væk, starter møderne op i det små.

- Der er ingen af de frivillige, der fx kan stå for møder med 50 deltagere endnu. Der skal lige dannes nogle erfaringer først, så vi tager det stille og roligt til en start, siger Cliff.

Online-møderne kommer til at omhandle fællesspisning, bingo, foredrag og hyggesnak.

- Planen er, at det skal fortsætte et års tid også selv om vi åbner X-House inden da og at der også kommer en online-forbindelse fra lokalerne i X-House.

40233759

Beskeden: 2845  ef43032