Formand kørte blomster ud til sin forenings 400 medlemmer

blomst på trappe
Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

I sidste uge besøgte foreningsformand i Foreningen Mennesker Mødes Poul S. Sørensen og et par hjælpere 400 medlemmer på 350 adresser i Esbjerg og omegn. Med sig havde han blomstrende knoppede pelargonier og en skriftlig hilsen fra foreningen.

Som de fleste andre sociale aktiviteter for tiden, er foreningen, som fremmer socialt samvær og modvirker ensomhed, stort set gået i dvale.

- Vi har ikke mødt hinanden i foreningen i seks uger, og jeg vidste, at mange ikke havde set en sjæl i den tid. Det tog vi en snak om i bestyrelsen, og blev enige om, at det var en god gestus at aflevere en blomst og en hilsen, siger Poul.

Han fik derfor en aftale i stand med en blomsterproducent og så begyndte han at køre ud til alle medlemmerne i sin bil sammen med nogle andre fra bestyrelsen.

- Det tog en uge at køre ud med alle blomsterne og da vi var færdige den 21. april, havde jeg i alt kørt 667 kilometer, siger Poul, som indrømmer, at kedsomhed og konens forsøg på at lokke ham til havearbejde også var motiverende faktorer bag den store aktivitet.

Tårer i øjnene og jublende lykke

Selv om medlemmernes alder spænder fra 20 til 96 år, er de fleste pensionister, og mange af dem tør ikke gå ud. Den lille erkendtlighed faldt derfor på et tørt sted.

- Folk har været SÅ glade for det. Mange havde ikke set nogen overhovedet i seks uger og reaktionen på blomsterne og den lille hilsen var alt fra tårer i øjnene til jublende lykke, siger Poul, som efterfølgende har modtaget mange telefonopkald og sms’er med tak.

Næste gang bliver det online banko

På sin tur rundt til medlemmerne blev Poul bekræftet i sin formodning om, at mange følte sig ensomme og kedede sig. Der er derfor allerede nu nye idéer på bordet.

- Jeg er ved at finde ud af, om man kan arrangere noget online-banko. Ikke nogle af de online-spil, som findes og hvor man kan vinde præmier, men i stedet noget med at lave et stort videomøde, hvor der er en oplæser, og hvor man kan være sammen med dem, man kender i foreningen.

Med de lidt lettere restriktioner og forårsvejr er det også blevet muligt for Foreningen Mennesker Mødes at genoptage udendørs yoga, fitness og pilates, men kun i hold med ni deltagere og en enkelt underviser.

Læs mere om Foreningen Mennesker Mødes på deres hjemmeside her: http://www.xn--menneskermdes-knb.dk/

Eller på Frivillighuset Vindrosens hjemmeside her: https://www.vindrosen-huset.dk/hjaelp-til-dig/find-forening/item/mennesker-modes

  • Læst: 633

Esbjerg

Exnersgade 4
6700 Esbjerg
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-15
Tirsdag kl. 10-17

Ribe

Tangevej 6D
6760 Ribe
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale

Bramming

Jernbanegade 8
6740 Bramming
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale