50 mio. kr. til foreninger og organisationer, som hjælper i forbindelse med Coronavirussen

Coronakrisen omfatter ikke kun dem, som bliver syge. Udsatte og sårbare, kronisk syge og isolationsramte er også ofre for virussen og de har behov for hjælp. Derfor afsætter TrygFonden 50 millioner kroner fordelt på to puljer til foreninger og organisationer, der arbejder for at øge trygheden for disse målgrupper.

30 mio. kr. til dem, som hjælper hårdt ramte

30 mio. kroner i social akutpulje, der kan ansøges fra i dag af de organisationer, foreninger og andre aktører, der kæmper for at hjælpe dem, der er særligt hårdt ramt i denne tid.

- Med akutpuljen ønsker vi at støtte indsatser, der gavner de mange i hele landet og de mindre grupper i lokalsamfundene. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at bidrage til trygheden, og at vi i Danmark står sammen og fastholder vores vigtige fællesskaber og omsorg for dem, der har mest behov, siger Ida Sofie Jensen, formand for Trygfonden.

20 mio. kr. til virksomheder med socialt ansvar som bærende element

Den anden pulje på 20 mio. kr. er øremærket virksomheder med socialt ansvar som et bærende element i deres forretningsmodel. Puljen etableres i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond og består i, at Trygfonden garanterer for lån i virksomhedens sædvanlige pengeinstitut. Der arbejdes i øjeblikket på den konkrete udmøntning af ordningen.

Find mere information om TrygFondens sociale akutpulje og søg om midler her.

Kort om TrygFondens sociale akutpulje

 • TrygFondens sociale akutpulje er målrettet særligt sårbare målgrupper, rådgivning til alle med behov samt redskaber til at bevare fællesskaber og kontakt i en tid, hvor man ikke kan være fysisk sammen. Indsatserne kan også omfatte rekruttering eller opkvalificering af frivillige.

 • Allerede etablerede organisationer, som har kapacitet til at give en konkret hjælp til de mennesker, der lige nu har særlige behov for støtte som følge af coronasmitten i Danmark, kan søge. Det gælder både større og mindre organisationer.

 • Der er ingen faste kriterier for størrelse og rækkevidde af de forskellige indsatser, men der lægges vægt på, at midlerne kommer målgrupperne direkte til gavn her og nu.

 • Der kan opnås støtte til både landsdækkende og regionale/lokale indsatser.

 • Der kan ansøges i perioden 1. april 2020, og indtil alle midler er udmøntet – eller senest 1. juni 2020.

 • Der er ikke noget loft for, hvor stort et beløb der kan søges om – eller en minimumsgrænse for, hvor lille et ansøgt beløb kan være.

 • Akutpuljen kan ikke søges af privatpersoner og kommercielle og politiske aktører.

Kort om den socialøkonomiske pulje

 • Virksomheder med socialt ansvar som bærende element i deres forretningsmodel.

 • Garanti for lån i virksomhedens normale pengeinstitut.

 • Puljen skal hjælpe virksomheder som ikke kan gøre brug af de øvrige virksomhedsordninger der er etableret i forbindelse med Covid-19.
 • Læst: 616

Esbjerg

Exnersgade 4
6700 Esbjerg
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-15
Tirsdag kl. 10-17

Ribe

Tangevej 6D
6760 Ribe
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale

Bramming

Jernbanegade 8
6740 Bramming
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale