Foreningen ”Giv En Hånd” vil hjælpe børn i sorg og krise

Giv en haand Billede 1 1 red

Mange børn har ikke et sted at gå hen med deres sorg over fx dødsfald, skilsmisse eller sygdom. Derfor har Lisette Birk stiftet foreningen Giv En Hånd, hvor frivillige fagpersoner skal hjælpe børnene.

Af PR- og foreningskonsulent Janus Valsted

Når et barn mister en forælder, oplever mobning, skilsmisse eller alvorlig sygdom, har det brug for hjælp til at håndtere sorgen og forstå sine følelser. Den hjælp kan familien ikke altid give, så der kan der være behov for at møde andre, som har oplevet det samme og for at snakke med professionelle fagpersoner. Sådanne tilbud er desværre en mangelvare for tiden.

- Jeg talte med en lærer, som sagde, at de ikke ved, hvad de skal gøre, når en elev har mistet en forælder eller på anden måde har det svært, da de har ikke ressourcer til at gøre noget, fortæller Lisette Birk, som derefter undersøgte behovet nærmere.

- Jeg fandt ud af, at behovet for sorggrupper for børn var stort, og da jeg i lang tid har haft lyst til at hjælpe børn og unge, var det oplagt for mig at starte en forening, som kunne hjælpe, siger Lisette, som derfor stiftede foreningen Giv En Hånd.

Samtale- og sorggrupper i Frivillighuset Vindrosen
Giv En Hånd vil hjælpe børn i alderen 6 – 17 år. Det kommer til at foregå i mindre grupper i Frivillighuset Vindrosens lokaler.

- Vi vil tilpasse grupperne efter de behov, børnene har, fordi alder, interesser og problemer stiller forskellige krav til hvordan grupperne skal sammensættes.

- Nogle eksempler på det, man kan lave i grupperne, kan være at bage boller sammen, lytte til musik eller tegne nogle ting og så snakke om, hvad det betyder. For de ældre kan det være samtalegrupper, som er lidt mere professionelt anlagt, forklarer Lisette Birk.

- Inden børnene begynder i grupperne, afholdes der en forældresamtale med en af vores frivillige, som er socialrådgiver. Herefter er møderne kun for børnene.

Sådan startede Lisette Giv En Hånd
Lisette har arbejdet som social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen i otte år og på bosteder i to år. Hun er derfor vant til socialt arbejde, men ikke i en forening. Da hun havde besluttet at stifte Giv En Hånd, tog hun sin mor Elisabeth Vasvari og hendes kollega Andy Pedersen med på råd, da de begge har stor erfaring med socialt foreningsarbejde.

- De hjalp mig med opstart og gode råd, og er også frivillige i foreningen. Da vi havde styr på, hvad vi ville, og hvordan vi ville arbejde, begyndte vi at spørge efter frivillige i vores netværk, fortæller Lisette.

- Heldigvis var der stor interesse for at hjælpe, så nu har vi syv frivillige terapeuter, socialrådgivere, lærere, mentorer og lignende.

Der er også andre foreninger og kommunale tilbud på vej med lignende formål, og Lisette er indstillet på at samarbejde med dem.

Synliggørelse af Giv En Hånd
Næste skridt bliver at gøre opmærksom på foreningen, så de, der har brug for hjælp, ved, at de kan få den.

- Vi har søgt og fået penge fra § 18 midlerne til synliggørelse, så vi kommer til at have radioreklamer og foldere, siger Lisette.

- Og så har jeg har snakket med folkeskolelærere, som siger, at de mangler denne slags grupper. Vi håber på at holde oplæg på skolerne for både elever og lærere, samt arrangementer, hvor forældrene er med, siger Lisette Birk.

Hun glæder sig til at få mere erfaring med at hjælpe børn og unge, som hun kan bruge i fremtiden, hvor hun regner med at uddanne sig til pædagog eller socialrådgiver.

Giv En Hånd starter grupperne op i løbet af marts.

 

Kontakt Giv En Hånd:

Lisette Birk

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.