Skip to main content

Synliggørelse

Frivillighuset Vindrosen synliggør foreninger

En af de største udfordringer frivillige foreninger har, er at gøre opmærksom på deres eksistens. Både i forhold til at oplyse dem, de gerne vil hjælpe og i forhold til at finde frivillige. I et mediebillede, som konstant fortættes, kan det virke svært at gøre opmærksom på sig.

En af de vigtigste opgaver Frivillighuset Vindrosen har, er derfor at hjælpe jer med at være synlige. Det gør vi på følgende måder:

Nyheder på hjemmesiden

Når der sker noget relevant i den frivillige sociale verden i Esbjerg Kommune, skriver vi om det på vores nyhedsside.


Nyhedsbrev

Hver måned udsender vi et nyhedsbrev per mail til vores medlemmer og andre interesserede.


Facebook

Frivillighuset Vindrosen har en Facebook-side, hvor vi løbende skriver om, hvad der foregår i den frivillige verden.

SOCIALKOMPAS.DK

Socialkompas.dk er en tilbudsoversigt over sociale tilbud i hele kommunen. Her kan man synliggøre sine sociale tilbud for både borgere og fagprofessionelle i hele Esbjerg kommune og resten af landet i øvrigt.

Frivillighuset Vindrosen hjælper gerne med at oprette sociale tilbud på Socialkompas.dk

Social vejviser

Et af vores vigtigste værktøjer til synliggørelse er vores sociale vejviser. Den findesonline på vores hjemmeside og erstatter, sammen med socialkompas.dk, det gamle hæfte "Hvem Hjælper Hvem".

I den sociale vejviser er der beskrivelser af alle vores medlemmer samt kontaktoplysninger.


Frivilligjob.dk

Her på vores hjemmeside kan man finde frivilligjob.dk, som er en "job"portal for frivilligt arbejde. Her kan foreninger lave jobopslag for frivilligt arbejde, som folk, der ønsker at være frivillige, kan søge.

Tre gange årligt tilbyder vi et kursus i brugen af frivilligjob.dk, men vi er altid tilgængelige, hvis I har spørgsmål til det tekniske eller til hvad man kan skrive.


Arrangementer for synlighed

De seneste år har Frivillighuset Vindrosen samarbejdet med uddannelsesinstitutioner og med Esbjerg City om at lave arrangementer, hvor vores medlemsforeninger har mulighed for at fortælle hvem, de er, og hvad de laver.

På UC Syd og SoSu skolen i Esbjerg har vi haft nogle gode messer, hvor eleverne, som ofte kommer til at arbejde med de samme mennesker, som sociale foreninger rummer, får kendskab til de tilmeldte foreninger.


Netværksforum

Vi ved, at det har stor betydning for vores medlemsforeninger at netværke med hinanden. Både for at dele erfaringer, men også med henblik på at arbejde sammen på forskellige måder.

Det hjælper vi vores medlemsforeninger med at gøre på vores Facebook-forum.