SÅDAN KAN I MØDES FYSISK OG DIGITALT PÅ TRODS AF CORONA-VIRUSSEN

Her er nogle forslag til alternative måder at være social på, når corona-virussen og restriktioner forhindrer normal foreningsaktivitet.

Listen er kun tænkt som vejledende, og det er op til jer selv som forening og enkeltpersoner at bedømme, hvordan I finder det fornuftigt at mødes.

Mange har efterhånden erfaringer med at ”mødes” online ved hjælp af forskellige programmer som fx Zoom, Messenger, Teams, Webex Meetings osv. Det kan man selvfølgelig benytte sig af på mange forskellige måder, ligesom man også stadig kan mødes fysisk.

Forslag modtages meget gerne :-)
Telefon 7545 7085 - mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Digitale fællesskaber - det VIRKER rent faktisk

-  Det er muligt at skabe online-fællesskaber, hvor relationerne er ligeså tætte og betydningsfulde som i det fysiske møde. Det konkluderer Center for Frivilligt Socialt Arbejde efter et længere forløb med Lungeforeningen og efter at have hjulpet flere andre foreninger med at omlægge deres aktiviteter til digitale tilbud. Læs mere om hvordan her.

- Hold jeres møder digitalt. Bestyrelsesmøder, kurser, foredrag osv. kan sagtens fungere online. Er man geografisk spredt, kan det også spare både tid, penge og benzin at holde møder online.

- Spis sammen hver for sig. Lav hver især middag, tænd for et digitalt mødeprogram, og spis sammen – hver for sig.

- Fest sammen hver for sig. Ligesom man kan spise sammen hver for sig, kan man også holde fest sammen, hver for sig. En virtuel fest kan også indeholde musik, fællessang, løsslupne samtaler osv.

Fysiske møder

- Mange vil stadig kunne mødes i et lokale, som man hidtil har været vant til. Men det kan være en god idé at holde afstand, bruge mundbind / visir, begrænse antallet af mennesker til fx max 5, eller placere sig i grupper af mennesker, man er tæt på i forvejen. Hold hele tiden øje med myndighedernes krav og opfordringer.

- Nogle af vores foreninger benytter sig af walk’n talk, til at mødes. Det vil sige, at man går en tur og snakker sammen i stedet for at sidde tæt i et lokale, hvor smitterisikoen er større.

- Andre af vores foreninger har flyttet deres mødeaktiviteter udenfor. Det begrænser smitterisikoen og åbner op for muligheder som fx at grille, tænde bål osv. Vejret og påklædning kan selvfølgelig vise sig som en udfordring – men sådan er det jo på disse breddegrader.

Esbjerg

Exnersgade 4
6700 Esbjerg
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-15
Tirsdag kl. 10-17

Ribe

Tangevej 6D
6760 Ribe
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale

Bramming

Jernbanegade 8
6740 Bramming
Telefon 7545 7085
Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træffetid:
Efter aftale